Techniek

Technieken ten dienste van het zwembad

Elders op onze site kan u lezen dat wij staan voor een technisch hoogstaande uitvoering. Dit wordt mogelijk gemaakt door de ideale mix tussen de aanwezige praktijkkennis van onze medewerkers en de theoretische kennis van onze bedrijfsleider. Hieronder worden een beperkt aantal van deze zaken meer in detail besproken. Wij zijn echter tot veel meer in staat indien u hier wensen toe heeft.

Warmtepomp

De luchtwaterwarmtepomp die Swimtec gebruikt, is speciaal ontworpen voor zwembadtoepassingen. De temperatuur is vanop afstand instelbaar in basis en in optie bestaat de mogelijkheid om deze via WIFI aan te sturen. Zoals heden ten dage verwacht kan worden, betreft het een invertergestuurde warmtepomp die aanzienlijk energiezuiniger is dan een on/off warmtepomp.


Industriële waterbehandeling

Door de vele jaren ervaring in de industriële waterbehandeling en waterzuivering  weet onze bedrijfsleider als geen ander welke eisen er in de industrie gesteld worden: pH- en Chloor zijn agressieve en corrosieve producten. Swimtec kan u een industriële controller met membraanpompen bieden zodat de kansen op lekkage tot een minimum herleid worden en u kan dan ineens ook genieten van de industriële betrouwbaarheid en waardoor kan de hoeveelheid chemicaliën die u doseert tot een minimum herleid worden.

Frequentiegestuurde pomp

De technische competentie binnen Swimtec stelt ons in staat de filterpompen via een frequentiesturing op een lager toerental te laten draaien in bepaalde omstandigheden. Dit maakt dat u zal genieten van een energiebesparing. Wanneer het toerental kan herleid worden van 1500 toeren per minuut tot pakweg 900 toeren per minuut, zal u tot 78% minder energie verbruiken. Tijdens het zwemseizoen draait u pomp menige uren en u zal zelf kunnen becijferen dat deze optie op relatief korte termijn terugbetaald zal zijn.

Solar rolluik

Als u de lat hoog legt, is een kwaliteitsvolle afdekking noodzakelijk. Deze zal er niet alleen voor zorgen dat de warmte in uw zwembad blijft, maar bij zonnig weer verandert deze in een soort van zonneboiler die als verwarming fungeert. Tevens zorgt deze voor een stijlvol zicht, zelfs wanneer deze het water afdekt.